معمولاً باید یک نسخه از فایل سایت مپ در آدرس yourdomain.com/sitemap.xml وجود داشته باشد. یعنی کافی است تا فایل سایت مپ را در روت دایرکتوری سایت خود آپلود کنید. از این طریق ربات های گوگل و دیگر موتورهای جست و جو به راحتی به آن دسترسی خواهند داشت. در این صفحه ابتدا متوجه میشوید نقشه سایت چیست و سپس با انواع نقشه سایت آشنا میشوید و در نهایت با روش ساخت نقشه سایت XML و ثبت آن در سرچ کنسول آشنا میشوید.
- موتور جستجوی بینگ از فرمتهایی که توسط گوگل پشتیبانی می شود حمایت نمیکند، اما یکی از مسئولان بینگ بیان کرده است هر چیزی که پشتیبانی نشود، نادیده گرفته خواهد شد.
- بهترین فرمت برای فایل نقشه سایت، XML است؛ البته از فرمت های RSS یا TXT هم استفاده می کنند.
- هرچند اگر بخواهید صفت hreflang را پیاده سازی کنید ، باید یک نقشه سایت XML کامل ایجاد کنید، بنابراین استفاده از یک ابزار کار شما را بسیار راحت خواهد کرد.
با ایجاد چنین نقشهای به خزندهها می گویید که سایت شما چه تعداد صفحه دارد. همچنین هر گونه تغییری که در صفحات سایت ایجاد میکنید و هر بهروزرسانی که در سایت انجام میدهید، از طریق این sitemap به گوگل اطلاع داده میشود. در همین مقاله قسمت «ساختن نقشه سایت و معرفی به گوگل» چند روش مختلف برای ساخت فایل نقشه سایت رو توضیح دادیم.
آنالیز تخصصی سئوکار
تا این جا در مورد چیستی و مزایای نقشه سایت یا همان سایت مپ گفتیم. حال اگر تا این جا قانع شده باشید که سایت مپ برای سئوی سایت شما اهمیت زیادی دارد و به بهبود آن کمک میکند؛ این سوال برایتان پیش میآید که چگونه میتوانید برای سایت خود یک سایت مپ تهیه کنید. نقشه سایت میتواند اهمیت زیادی در سئو ایفا کند و نقش مهمی داشته باشد. از همین رو تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به آموزش نقشه سایت بپردازیم. ببینیم که نقشه سایت چیست، چه مزایایی دارد و چگونه میتوان آن را تهیه کرد و در اختیار گوگل و دیگر موتورهای جست و جو قرار داد.
اما در عین حال خودمان هم میتوانیم به مجله خبری تم مارکت و دیگر موتورهای جست و جو در این زمینه کمک کنیم تا اطمینان حاصل شود که صفحات مهم سایت ما ایندکس شدهاند. تهیه نقشه سایت و ثبت آن در گوگل یکی از راه هایی است که میتوان از طریق آن اطمینان حاصل کرد که گوگل تمامی صفحات مهم سایت ما را ایندکس کرده است. نقشه سایت یا سایت مپ یک فایل با پسوند XML است که تمام محتواهای مهم روی یک سایت را فهرست میکند و نحوه ارتباط صفحات مختلف را نمایش میدهد.
نقشه سایت چیست؟
اگر وبلاگی با فید RSS یا Atom دارید، میتوانید URL فید را به عنوان نقشه سایت ارسال کنید. اکثر نرمافزارهای وبلاگ قادر به ایجاد فید برای شما هستند، اما بدانید که این فید، فقط اطلاعات مربوط به URLهای اخیر را ارائه میدهد. برای رفع مشکل حجم بالاتر از 50 مگا بایت می توان با استفاده از g-zip فایل نقشه سایت را فشرده سازی کرد. خوشبختانه، برای ایجاد نقشه سایت نیازی به دانستن هیچ کدی ندارید.
در هنگام تغییرات کلی، نقشه سایت را بروزرسانی کنید.